Persbericht

Wie een miskraam krijgt of een kindje verliest dat doodgeboren wordt, kent nog te weinig plaatsen om het te herdenken. Deze behoefte is er echter wel. Een Stiltemonument is een plaats waar men als mens, als ouders, familie, broertjes en zusjes samen kan komen, erin kan zijn en zitten. Stichting Stiltemonumenten zet zich in voor het realiseren van deze plaats.

Architect Cees Dellebeke heeft het ontwerp gemaakt voor dit bijzondere monument samen met Vlinderijnes Design & Storytelling. Het Stiltemonument is een plaats om te vroeg geborenen te herinneren en hun wereld en bestaan te (h)erkennen. Voor het ontwerp is een afbeelding gebruikt van de Britse kunstenares Josephine Wall. Deze afbeelding weerspiegelt op denkbeeldige en fantasievolle wijze de wereld van te vroeg gestorven kinderen. Hier(in) komen beeldkracht, natuur, troost en betrokkenheid samen op een plek waar iedereen welkom is.

Dankzij sponsoring van het Dr. C.J. Vaillantfonds, Rabobank Coöperatiefonds, Meeussen Fonds, het Bravis Ziekenhuis, Uitvaartzorg Nuiten Groffen en SCB Zoom- en Zegestede is realisatie mogelijk geworden.

Tijdens de bijeenkomst zullen een aantal sprekers kort vertellen over hun relatie met het Stiltemonument. Hierna wordt het officieel onthuld. Vervolgens volgt een samenzijn.

Het Stiltemonument is vervaardigd met duurzame materialen. De duurzame ontwikkelingsdoelstelling voor gezondheid en welzijn uit de Agenda 2030 van de VN is aan dit project gekoppeld.

Ge√Įnteresseerden die de onthulling willen bijwonen, worden verzocht zich op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief