De rit naar de laatste rustplaats is een bijzondere. Standaard rouwauto's voldoen vaak niet aan de wensen van de nabestaanden. Chris Beekman: "Een traditionele auto is vaak te groot en past niet bij een baby of kind." De minirouwauto springt in op deze behoefte.
Mea Vota ('Mijn Wens' in het Latijn) Uitvaartverzorging werd in 2012 in Diemen opgericht door Chris Beekman. Ook werkzaam op een begraafplaats in Amsterdam, heeft hij veel baby- en kinderuitvaarten van dichtbij meegemaakt.
"Wat mij altijd opviel was hoe het mandje of kistje werd vervoerd. Soms op schoot, maar een mandje lag ook regelmatig los op de achterbank, zonder iemand ernaast. Of erger. Dan kwam het kistje of mandje uit de rommelige achterbak waar de boodschappentassen en paraplu's nog lagen. Dat voelde niet goed. Bij gebruik van een eigen auto hoorde ik achteraf dat men het een naar idee vond om de dag erop met dezelfde auto naar het werk te moeten."
De minirouwauto is een crèmekleurige aangepaste Mini Clubman. De auto is voorzien van een stijlvol interieur en biedt ruimte voor een mandje of kist voor een baby, peuter of kind. De auto kan ook zo worden ingericht dat er voldoende plek is voor een standaard kist voor een volwassene. Afhankelijk van de indeling kunnen er één tot vier volwassenen meerijden. In overleg met de nabestaanden kan een sfeer worden gecreëerd die past bij de overledene. Hierbij valt te denken aan muziek, stickers of bloemen op de auto.
De minirouwauto is te huur met of zonder chauffeur voor zowel particulieren als uitvaartondernemers.
Op 13 april 2013 is de minirouwauto te zien op de Uitvaartbeurs in Leiden.