Agenda

De Meern. De 1001 Lichtjes Fair
Zondag 07 Juni 2015, 11:00 - 18:00

1001 lichtjes 2015
De 1001 Lichtjes Fair is een eendaags event op een unieke locatie.

1001 Lichtjes Fair | Kunst van het Afscheid
De 1001 Lichtjes Fair is een eendaags event op een unieke locatie. Voor zondag 7 juni a.s. wordt de Metaal Kathedraal in De Meern omgetoverd tot een sprookjesachtige verzamelplek van eigentijdse aanbieders van producten en diensten op het gebied van troost, herinnering en afscheid.

Celebrate & Cherish
Een fair waar creativiteit centraal staat, bezoekers zelf dingen kunnen doen en ervaren en de bezieling van de mensen achter de producten kunnen zien. Met veel aandacht voor gedenken, ‘herinnerdingen’, persoonlijke lichtpuntjes en inspiratie. Het leven als een doorlopend proces, en de dood als natuurlijk onderdeel daarvan. Laat je verrassen, deel herinneringen, vind troost in mooie ontwerpen, maak kennis met de ambacht en passie van de makers, schrijf je in voor een creatieve workshop en nog veel meer.

Rituelen & tradities
We merken een opkomst van afscheidsvieringen met een eigen invulling die niet per se traditioneel is, maar meer ongedwongen. De passies en persoonlijkheid van de persoon die begraven of herdacht wordt is dus belangrijker geworden dan traditie en familie. Daarnaast hebben mensen door het internet ook veel meer inzicht in de mogelijkheden van afscheidsrituelen en kunnen er ideeën van over de hele wereld worden opgedaan.

Informatie (klik hier):

   

Locatie Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht