Agenda

Enschede. Lezing Verslaving en de dood
Donderdag 19 Februari 2015, 19:00 - 21:30

Yarden Logo

Verslaving en de dood

Lezing door Theo van Dam in Enschede

Over verslaving praten is altijd moeilijk. Het wordt nog moeilijker wanneer iemand is overleden als gevolg van zijn verslaving. Op donderdag 19 februari geeft hulpverlener in de verslavingszorg Theo van Dam op uitnodiging van Yarden Vereniging een lezing in het pand van Touch of Matrix in Enschede.
Verslaving en de dood: kan je het bespreken, mag het benoemd worden in het 'In Memoriam'? Wat hebben nabestaanden eraan? Zijn er rond het overlijden wellicht verslavingsgerelateerde extra problemen? Wat voor effecten heeft dit op iemands rouwproces: kunnen en mogen rouw en opluchting naast elkaar bestaan?

Over de spreker
Van Dam kent het klappen van de zweep. Hij was zelf jarenlang drugsverslaafd, maar hij is inmiddels ruim 25 jaar werkzaam in de verslavingszorg, waarbij hij verslaafden begeleidt en coacht om zichzelf te ontplooien. Van Dam heeft nooit de behoefte gevoeld om de mens te moeten redden. “Doordat ik goed kan luisteren naar wat anderen te zeggen hebben ben ik goed in staat mensen te motiveren,” aldus Van Dam. Als buitenstaander weet hij door zijn open communicatie de gebruiker in kwestie te prikkelen, waardoor zij gezamenlijk tot een oplossing komen.
In de jaren ’80 heeft hij een training opgezet die de gebruiker veilig en hygiënisch heroïneshot te zetten; deze training wordt nu in vele landen gegeven. In 2008 ontving hij de Travis Jenkins Award, een internationale prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan iemand die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de levenskwaliteit van drugsverslaafden.

Datum en locatie
Deze gratis lezing wordt aangeboden door de Yarden Vereniging en vindt plaats op donderdag 19 februari a.s. bij Touch of Matrix, Stroinksbleekweg 18, 7523 ZL in Enschede van 19.30 tot ca. 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar.

Bezoekers dienen zich aan te melden via de website www.yarden.nl/agenda of telefonisch tijdens kantooruren: 06 4998 3360.

     

Locatie Touch of Matrix, Stroinksbleekweg 18, 7523 ZL in Enschede