Agenda

Steenwijk. Informatieavond: Erfrecht en nalatenschap
Dinsdag 03 Februari 2015, 19:00 - 21:30

Yarden Logo
Erfrecht en nalatenschap

Informatieavond in Steenwijk

Yarden Vereniging Overijssel organiseert in samenwerking met Notaris Kroek & Van Weert uit Steenwijk op dinsdag 3 februari een informatieavond over erfrecht en nalatenschap in Fletcher Hotel-Restaurant. Veel mensen denken er wel eens over na, maar omdat feitelijke kennis vaak ontbreekt, komt het vaak niet tot een concreet plan. Wat moet je allemaal regelen voor je erfenis? En wat zijn de gevolgen voor de nabestaanden als je niets geregeld hebt?

Na een overlijden moet er in moeilijke tijden veel geregeld worden door de nabestaanden. Niet alleen praktische zaken zoals het opzeggen van abonnementen of de huur, maar ook de afhandeling van belastingen en overige formaliteiten. Het begint allemaal met de vraag of er een testament is.

Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden om hiervan af te wijken. Wat kun je bijvoorbeeld doen als de wensen van de erflater niet nageleefd kunnen worden? Hoe kun je die wensen dan toch ten uitvoer brengen? Er zijn veel redenen om een testament te maken. Als partners bijvoorbeeld niet getrouwd zijn, erven zij niet van elkaar als zij geen testament hebben gemaakt.

De lokale notaris Kroek & Van Weert biedt tijdens zijn lezing een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht. Zo kunnen erfgenamen zo veel mogelijk profiteren van het te erven vermogen en ook alle fiscale mogelijkheden benutten. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door de vrijwilligers van Yarden Vereniging Overijssel en vindt plaats in Fletcher Hotel-Restaurant, Woldmeentherand 15, 8332 JE in Steenwijk, op dinsdag 3 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden of telefonisch via 06 499 83360, ook voor meer informatie.

De toegang is gratis.