Agenda

Hoogeveen. Uitvaartbeurs
Zaterdag 13 April 2013, 11:00 - 17:00

Uitvaartbeurs in Hoogeveen.

Op zaterdag 13 april 2013 zal voor de eerste keer De Hoogeveense Uitvaartbeurs in Theater en Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen plaatsvinden. Bedrijven, kunstenaars, stichtingen en verenigingen zullen op deze dag hun bijzondere werken, diensten en producten rondom het levenseinde met met een breed publiek delen.

Meer dan 40 standhouders nemen deel, allen met hetzelfde doel voor ogen: de medemens helpen in de moeilijkste periode van zijn of haar leven. Zo zullen er bijvoorbeeld bijzondere vormen van rouwbegeleiding aanwezig zijn, nieuwe manieren om de as van de overledene te bewaren en bijzondere laatste omhulsels als alternatief voor de traditionele kist. Omdat de traditie ook zeer waardevol is en veel mensen dit ook aanspreekt is de beurs breed gehouden. Daarom zijn, naast het vernieuwende aanbod in de uitvaart ook de traditionele uitvaartproducten aanwezig.

René van der Wenden van Van der Wenden Uitvaartzorg organiseert voor de eerste keer deze Uitvaartbeurs in Theater en Congrescentrum De Tamboer. Om de beurs zo laagdrempelig mogelijk te houden én omdat De Tamboer midden in Hoogeveen ligt, is voor deze prachtige lokatie gekozen.
René is gedreven, met een eigentijdse kijk op afscheid nemen. Hij vindt het belangrijk dat de nabestaanden actief deelnemen aan (de voorbereidngen van) de uitvaart. Dit is heel belangrijk voor de rouwverwerking. Vandaar dat hij deze beurs organiseert – het wordt een dag waar de consument kan kennismaken met alle facetten rondom het einde van het leven. Samen met de mensen die zich in De Tamboer presenteren is nagedacht over een 'actieve' uitvaartbeurs met aantrekkelijke activiteiten die bezoekers een bijzondere ervaring bieden. De bezoeker wordt uitgenodigd om mee te praten, mee te denken, mee te genieten, mee te beleven en mee te doen.

De Hoogeveense Uitvaartbeurs wordt dan ook een levendige beurs. U kunt op deze dag kennismaken met kistenbouwers (er wordt 'live' een kist gebouwd), een schilderes die een kist beschilderd en daarnaast zullen er spreekbeurten gehouden worden door de beheerders van Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext en zal Camiel Kat spreken over Aging Gracefully , oftewel: mooi oud worden. Henriëtte Maas (funeral spreker) zal een toespraak houden zoals ze deze ook tijdens een uitvaart zou kunnen houden.

U bent van harte welkom!


De toegang is gratis.

Voor de complete lijst met deelnemers en meer informatie kijkt u op: www.uitvaartbeurshoogeveen.nl

   

Locatie Theater De Tamboer, Hoofdstraat 17 te Hoogeveen
Afdrukken
:

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl