Persbericht
Crematoria Twente

Tijdelijke gedenkplekken
Crematoria Twente vindt het belangrijk juist ook in de nazorgfase iets te kunnen betekenen voor alle families en vrienden die afscheid moeten nemen van hun dierbare in deze coronatijd. Directeur-Bestuurder Harriët Tomassen: “We zien dat de beperkingen bij een afscheidsplechtigheid in onze crematoria soms leiden tot extra verdriet bij de nabestaanden. Ze moeten kiezen wie er wel en niet bij mogen zijn omdat er maar 30 mensen bij de uitvaart kunnen zijn. Ook is er het gemis van de nazit na de plechtigheid. Even napraten gebeurt nu op de parkeerplaats.” Op de vier locaties van Crematoria Twente zijn tijdelijke gedenkplekken ingericht. Voor nabestaanden, maar ook voor degene die niet bij een uitvaart aanwezig konden zijn. Op deze plekken staat een mooi gedicht dat speciaal voor deze periode is geschreven door de Enschedese dichter Regine Hilhorst. Zij heeft zelf haar vader verloren aan corona en is dus helaas ervaringsdeskundige. Regine ervaart het als bijzonder dat zij hiervoor is gevraagd en hoopt het volgende: “als mijn woorden kunnen troosten, geeft het zin.”

Bij de plek kunnen nabestaanden, gasten en iedereen die niet aanwezig konden zijn bij de plechtigheid een steen achterlaten met daarop een persoonlijke boodschap. Na de coronatijd krijgen de stenen een mooie plek in het gedenkpark.

Gedicht: https://youtu.be/AbS0M4bt0Mk

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief