Persbericht

Twaalf mensen melden zich zondagochtendvroeg voor wel een heel bijzonder vaartochtje met de Vuurlinie. "Zo zou een uitvaart voor iemand die van water hield eruit kunnen zien: De overledene mee op het vaartuig en condoleance bij bijvoorbeeld Paviljoen Uit&Meer. Er is veel meer mogelijk dan je denkt."

monique houtzagerMonique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten in Weesp deed een boekje open.

Wonderlijk genoeg was de sfeer aan boord opperbest. Als je uitvaartverzorger Houtzager hoort praten hoeft een uitvaart helemaal niet zo akelig en plechtig te zijn. "Het verdriet is er, het gemis vaak schrijnend. Maar als je dan als naasten de overledene recht kan doen in het afscheid, biedt dat troost." Tal van mogelijkheden en keuzes passeerden de revue. De kisten, manden of lijkwaden. En trouwlocaties zonder ‘t’.

Er wel eens aan gedacht dat je de overledene ook met z'n allen in een bus kunt wegbrengen? Ben je wel of niet vrij in je keuze ten aanzien van een uitvaartondernemer? Wat zijn milieuvriendelijke keuzes, oftewel wat is een groene uitvaart? Wat kunnen we binnenkort tegemoet zien als extra keuzes naast begraven en cremeren? En wat is dat dan resomeren? En composteren? Hoe kun je een overledene opbaren zonder een koude kille koeling? En wat is een technisch crematorium? Het samen onderweg zijn op de Vuurlinie zorgde voor een ontspannen sfeer. Ondanks het heikele onderwerp. Na een stop voor koffie met appeltaart bij Uit&Meer keerde het gezelschap 2,5 uur later weer terug bij de steiger van café 't Helletje. Hopelijk blijft de opgedane informatie voor iedereen nog heel lang slechts theorie.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief