Persbericht
Moscowa

“Vanwege de bijzondere geschiedenis en unieke natuur is Moscowa dit jaar door de organisatie gekozen als ambassadeur van de provincie Gelderland”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op.” Moscowa organiseert tijdens het weekend een aantal activiteiten, waarbij iedereen van harte welkom is.

Opening en ‘verhalen’-wandeling

Op vrijdag 24 mei, 14.30 uur, vindt op Moscowa de opening van het Weekend van de Begraafplaats plaats. organisator LOB (landelijke Organisatie van Begraafplaatsen) verzorgt een welkomstwoord in Theehuis Moscowa, waarna een wandeling door het gedenkpark van start gaat. Kruijmer: “echte Moscowa-kenners begeleiden de bezoekers door het park en vertellen de vele verhalen van het park. De wandeling gaat langs allerlei graven en monumenten: van bekende militairen, dichters, burgemeesters, maar ook van 'gewone' Arnhemmers met een bijzondere geschiedenis.”

Lezing: groen op Moscowa

Deskundige groenmedewerkers van de gemeente Arnhem vertellen op zaterdag 25 mei, vanaf 14.00 uur, over het groen op Moscowa; waarom worden planten, struiken en bomen op bepaalde plekken wel of juist niet geplant. Ook wordt het veranderende verwachtingspatroon van nabestaanden en gebruikers van het park besproken, en hoe daar op in te spelen.

“Begraafplaatsen zijn bijzondere plekken vol verhalen, verhalen die maar weinig mensen kennen. Door tijdens zo’n weekend de drempel te verlagen laten we aan het publiek zien wat we voor moois te bieden hebben. Iedereen is welkom om de schoonheid en historie van ons park te ervaren.”

Weekend van de Begraafplaats

weekend van de begraafplaats 100Dit jaar wordt voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats georganiseerd. De LOB, stichting Terebinth en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) faciliteren deze gebeurtenis. Het initiatief voor het Weekend komt van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe. Bij deze organisatie zijn 179 begraafplaatsen uit 22 Europese landen aangesloten – waaronder ook Moscowa (als tweede van Nederland). De ASCE stelt als doel om de Europese begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed.

Over Begraafplaats & Crematorium Moscowa Begraafplaats & Crematorium Moscowa is een echt Arnhems gedenkpark. Het terrein van de uitgestrekte monumentale begraafplaats (1873) heeft een fraaie ligging en is ook een geliefd wandelgebied.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief