Met die woorden typeert theatermaker Adelheid Roosen haar kijk op de ziekte van haar moeder, prachtig verfilmd in haar documentaire ‘Mam’. Op woensdag 25 maart 2015 om 20.00 uur wordt ‘Mam’ vertoond in Yarden crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271, 2026 BJ Haarlem.
De documentaire is een onderdeel van een thema-avond over alzheimer, georganiseerd door Yarden in samenwerking met theatermaker, actrice, schrijfster en dramadocente Adelheid Roosen. Na de film kunnen de bezoekers met haar in gesprek gaan en vragen stellen. De avond is bedoeld voor medewerkers in de zorg, thuiszorg, familie, belanghebbende verenigingen/stichtingen, alzheimercafé’s, serviceclubs en overige belangstellenden.

Meebewegen
Met de documentaire ‘Mam’ wil Adelheid Roosen laten zien dat de ziekte van Alzheimer niet alleen een beperking is, maar ook vrijheid kan geven: ‘De meeste mensen die met alzheimer te maken krijgen, weten niet hoe zij hiermee om moeten gaan. De alzheimerpatiënt doet dingen die wij niet willen of kunnen begrijpen.’ In haar film laat Roosen zien hoe anders de ontmoetingen met haar moeder zijn. Daarbij gaat zij niet uit van zichzelf, maar beweegt ze mee met de reis, het traject dat haar moeder aflegt: ‘Mijn moeder is verhuisd zonder koffer, ik reis als haar bagage mee.’ De ontmoetingen heeft zij gevat in vier indringende, liefdevolle beelden: ontmoetingen met haar jongste zuster, haar oudste en jongste dochter en met haar schoonzoon.

Datum en locatie
Deze thema-avond wordt aangeboden door Yarden. Op woensdag 25 maart 2015 om 20.00 uur wordt ‘Mam’ vertoond in Yarden Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271, 2026 BJ in Haarlem. Vanaf 19.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden. De toegang is gratis! Voor nadere informatie: 023 513 3077.

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten.
Vanuit Yarden Vereniging bieden wij o.a. ook een breed scala aan activiteiten, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten, thema-avonden (lezingen) tot theater- en filmvoorstellingen. Met deze activiteiten, georganiseerd door onze ruim 150 vrijwilligers in het land, wil Yarden bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderen. Voor alle activiteiten per regio zie www.yarden.nl/agenda.