Voor haar ogen en die van hun kinderen stort hij in een ravijn en overleeft de val niet. Hoe verwerk je zo’n plotseling verlies? Hoe vind je een manier om samen met je kinderen verder te leven? Op 17 maart 2015 is Ciska Zeypveld te gast bij Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst te Lelystad. Tijdens deze lezing vertelt zij haar eigen verhaal over liefde, rouw en verdriet, strijd en worsteling, troost en hoop.

De lezing is gebaseerd op haar boek ‘De dag dat je uit mijn leven viel’. Hierin beschrijft Ciska haar emoties in de dagen na het ongeval, maar ook wat er ineens allemaal moet worden geregeld en op welke hindernissen ze daarbij stuit. In het ziekenhuis staat ze agenten en een arts te woord, terwijl ze bij haar kinderen van acht en negen jaar wil zijn. Als een verdoofde weduwe met twee ontredderde kinderen loopt ze een nieuwe, onzekere toekomst tegemoet.

Herkenbaar
Zowel in het boek als in de lezing passeren vele onderwerpen de revue, zoals het verdriet tijdens de eerste periode, de heel verschillende manieren van rouwverwerking van de kinderen, een verbouwing van het huis, de eerste vakantie zonder man en het verlangen naar intimiteit. Iedereen die (onverwacht) een partner heeft verloren, zal veel van deze onderwerpen herkennen. Daarnaast geeft Zeypveld (impliciet) wijze lessen en handvatten hoe je als deskundige of betrokkene - van buren tot hechte vrienden en familie – nabestaanden kunt ondersteunen in hun rouwproces.

Over de spreker
Ciska Zeypveld is docent Engels aan een grote scholengemeenschap in Amersfoort. Ze heeft twee zonen en woont in de Flevopolder. In 2013 verscheen haar boek ‘De dag dat je uit mijn leven viel’, dat de basis vormt voor haar gelijknamige lezing.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door Yarden en vindt plaats op 17 maart 2015 van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst te Lelystad. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich, om teleurstelling te voorkomen, vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden . De toegang is gratis. Voor nadere informatie: 088 927 3284.

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Vanuit Yarden Vereniging bieden wij ook een breed scala aan voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten, variërend van lezingen, thema- en informatiebijeenkomsten, tot film- en theatervoorstellingen. Met deze activiteiten, georganiseerd door onze ruim 150 vrijwilligers in het land, wil Yarden bewustwording en praten over leven, dood en afscheid bevorderen. Voor alle activiteiten per regio, zie www.yarden.nl/agenda .