Bijna elke dag is er dus wel iemand in de buurt van Deventer die afscheid moet nemen van zijn of haar dierbare. Yarden opent daarom op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) de deuren van haar locatie aan de Raalterweg 29 om mensen een klein beetje te helpen bij het verwerken van hun verlies op deze moeilijke dag.
Eén op de vier achterblijvers houdt na het overlijden van zijn geliefde noodgedwongen op met werken. De achterblijvers gunnen zichzelf te weinig tijd om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven.

Groot verlies
Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen voor het leven van de nabestaanden. Het verwerken van een groot verlies is letterlijk zwaar werk en kost veel energie. Lichamelijk en geestelijk. Mensen melden zich dan ook gemiddeld 170 dagen ziek op hun werk als ze in de rouw zijn.

Overleden geliefde herinneren
Om op de dag van de liefde ook overleden geliefden te herdenken organiseert Yarden in Diepeveen (Deventer) een herinneringsbijeenkomst. Op deze herinneringsbijeenkomst is iedereen welkom. Het thema is ‘Liefde is sterker dan de dood’. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun geliefde herdenken met muziek of in stilte en kunnen een kaarsje ter nagedachtenis aansteken.

‘Liefde is sterker dan de dood’
Locatiemanager Ivonne Kapelle: Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van het leven van de achtergebleven partner is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij daarom onze deuren op zaterdag 14 februari tussen 16:00 en 18:00 uur. Iedereen is meer dan welkom.’

Voor meer informatie: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst

Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Steenbrugge
Raalterweg 29
7431 PA Diepenveen
0570 - 622784
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

docxDownload hier de uitnodiging