In het totaal waren er ca. 1.500 belangstellende op de locatie in Breda aanwezig. In aula1 werd de dienst uitgevoerd. De beelden vanuit aula 1 werden op grote schermen live uitgezonden in aula 2 waar ook ruim 500 genodigden aanwezig waren.
In de beide aankomsthallen van de aula's en op de buitenplaats stonden voor de overige geïnteresseerden ook grote schermen opgesteld waarop de live-uitzending te volgen was. Diverse omroepen hebben de live-beelden direct overgenomen naar hun eigen dienst om ook hun kijkerspubliek de dienst live bij te kunnen laten wonen.
" Recent hebben wij deze nieuwe hoogwaardige technieken, die zelfs op Full-HD opnemen, in onze beide aula's in gebruik genomen. Deze kwaliteit is wat wij graag aan onze klanten beschikbaar stellen. Dat er daarnaast nog meer mogelijk is zoals vandaag gebleken is, noemen wij de Zuylen kwaliteit." Aldus Roel Stapper, directeur SBC/Zuylen.
Zuylen maakt gebruik van twee autoregie videosystemen van New Media Systems B.V. en loopt daarmee ver voor in techniek en mogelijkheden. "Je klant bieden waarom hij vraagt" voegt een enthousiaste Emile van den Wijngaard, beheerder van het crematorium Zuylen, nog toe.