Wilt u automatisch een overzicht toegestuurd krijgen met de laatste nieuwsberichten, agendavermeldingen etc. van de afgelopen week, abonneer u dan gratis:
aanmelding wekelijkse nieuwsbrief

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

Uitvaartnieuws-overzichten van de afgelopen tijd

Advertentie
uitvaartmedia_proefabonnement

vakblad uitvaart februari 2013 Vakblad Uitvaart, Jaargang 30, nummer 2, februari 2013
In het blad de vaste rubrieken, waaronder: Nieuws:   Henry Keizer afgetreden als voorzitter NIT, Vakbonden akkoord met eindbod cao, Grote verschillen in kosten asverstrooiing, Nieuwe Noorder genomineerd voor architectuurprijs . Vers van de pers. Columns:  Noviteiten, Boeken, mensen en vacatures. Daarnaast een aantal artikelen waaronder:
'Uitwijken naar dierencrematorium is belachelijk'
Extreem zware overledenen zouden gecremeerd kunnen worden in een paardencrematorium, zo berichtten verschillende media in januari. "Pertinent onwaar", stelt Jaap Blaak, voorzitter van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC). En ook de eigenaar van het betreffende dierencrematorium nuanceert: "Mensen cremeren in een paardenoven is ethisch onverantwoord."
Budgetuitvaart in opmars
Is het de crisis of willen nabestaanden de uitvaart gewoon steeds vaker eenvoudig houden? Vakblad Uitvaart dook in de trend van budgetuitvaarten. "Nabestaanden hebben het gevoel dat ze zich aan de wens van de overledene moeten houden. Maar er is ook zeker een groep die echt het geld niet heeft."

vakblad de begraafplaats februari 2013 Vakblad De Begraafplaats, februari 2013. Uitgave van LOB (Landelijke Organisatie Begraafplaatsen)
In het vakblad o.a.: Nieuws, Agenda, LOB nieuws, Juridische Vraagbaak, Beroemd begraven.
Daarnaast een aantal hoofdartikelen waaronder:
Anonimiteit opheffen
Op Nederlandse begraafplaatsen liggen honderden onbekende doden begraven. Dankzij DNA-onderzoek kunnen deze overledenen nu worden geïdentificeerd. Begraafplaatsbeheerders spelen hierbij een belangrijke rol.
Van ruïne tot begraafplaats
De Sint-Rochuskerk te Ulbeek (B) won de Vlaamse Monumenten prijs 2012. De kerk is van ruïne omgebouwd tot herdenkings- en bezinningsplaats met begraafplaats, columbarium en een stille ruimte.

Noordhollands Dagblad, 13 februari 2013. Weg bijna vrij voor bouw crematorium Den Helder
De weg is bijna vrij voor de bouw van een kleinschalig crematorium bij het Uitvaartcentrum Den Helder aan de Annie Romein Verschoorlaan. Burgemeester en wethouders hebben het bestemmingsplan voor het bewuste gebied goedgekeurd, waarin de mogelijkheid van zo'n crematorium is opgenomen..... Lees verder..

De Volkskrant, 12 februari 2013. Liever de pil van Drion dan het leven uitzitten
Leven is een vorm van slavernij als je het niet zelf kunt beëindigen..... Ik wil mijn ouderdom niet afwentelen op mijn dochter...Waarom mag ik niet, in mijn volle bewustzijn, niet ondraaglijk lijdend, maar daarvóór, mijn eigen leven beëindigen zonder interventie van arts of medisch circus? Nee, ik spreek niet namens alle ouderen. Ja, ik zou willen dat het wel zo was. Ik vind dat alle ouderen de verantwoordelijkheid hebben om te overdenken hoe ze hun kinderen de zorg kunnen besparen. In dat overdenken behoort de pil van Drion een plaats te hebben....

Noordhollands Dagblad, 12 februari 2013. Spandoek niet weg bij begraafplaats
De gemeente Enkhuizen blijft ook in de toekomst spandoeken ophangen bij de algemene begraafplaats aan de Noorderweg. Cor Westerveld (Lijst Quasten) stelde hier onlangs kritische vragen over in de commissie grondgebied. B en W zijn het wel met Westerveld eens dat commerciële uitingen hier geen plek meer moeten krijgen... Lees verder...

  VeenendaalseKrant.nl, 11 februari 2013. Dit jaar uitbreiding begraafplaats Veenendaal
De plannen waren er al jaren en de volkstuinders zijn inmiddels ook hun hobby al elders gaan beoefenen, maar nu gaat het college de gemeenteraad daadwerkelijk voorstellen om het bestemmingsplan uitbreiding algemene begraafplaats vast te stellen. Waar de volkstuinders op 1,4 hectare tot voor enkele jaren hun bloemen en groenten verzorgden is gereserveerd voor de uitbreiding van de begraafplaats. Lees verder...

Crematorium Marsum Bolwarder Nieuwsblad, 10 februari 2013. Raad van State behandelt bezwaren tegen crematoriumplannen Faber Uitvaartzorg in Wommels
De bezwaren tegen de bouw van een uitvaartcentrum met crematorium in Marsum door Faber Uitvaartzorg in Wommels, worden dinsdag 12 februari behandeld door de Raad van State.
Het plan moet de bouw mogelijk maken van een uitvaartcentrum met crematorium aan It Aldlân in Marsum.. Lees verder...

De artikelen zijn niet afkomstig van de Uitvaart Internet Dienst redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.
Als er bij het bericht geen link staat, dan is de publicatie niet (voorzover wij weten) op het internet aanwezig. U kunt het artikel natuurlijk wel altijd opvragen bij desbetreffende krant, tijdschrift etc.