Het rouwproces brengt een breed scala aan gevoelens met zich mee, zoals boosheid, verdriet en angst. Deze gevoelens worden niet altijd begrepen door mensen die niet zelf een dierbare hebben verloren. De ervaring leert dat de deelnemers vooral veel steun hebben aan elkaar. De leeftijd speelde daarbij geen rol.

Erkenning krijgen en ervaring delen
Er wordt rond de tafel gesproken over het gemis, de wanhoop en hoe nu alleen verder te gaan. Deelnemers aan groepen uit voorgaande jaren zeggen vaak dat het een hele stap was om zich aan te melden voor een gespreksgroep, omdat zij verschillende achtergronden hadden. Gelovig of niet gelovig, kerkelijk verbonden of niet, man of vrouw. Tijdens de bijeenkomsten bleek dat iedereen in het dagelijkse leven dikwijls tegen dezelfde problemen aanloopt door het verlies dat men heeft mee gemaakt. Het is fijn te horen hoe anderen (lotgenoten) daarmee omgaan. Je hebt toch vaak het idee de enige te zijn die zoiets overkomt.

Meer informatie
Voor informatie, of om u op te geven voor een van de gespreksgroepen met lotgenoten of voor individuele begeleiding, kunt u contact opnemen met De Horizon, Jozef Israƫlsstraat 2, 5143 JK Waalwijk, telefoon 0416-349992 of 06-22229811.
www.dehorizon.org