Memodes biedt als eerste sinds 2000 de mogelijkheid om op de website zelf een Honingraat urnenmuur samen te stellen. Deze functie bestaat nog steeds, nu in uitgebreidere vorm. Met veel fotomateriaal worden talloze voorbeelden getoond, om begraafplaatsbeheerders nieuwe ideeën te bieden.
Voortdurende actualisering van informatie is hard nodig.
Jarenlang heeft Memodes haar website ongewijzigd gelaten.
"Het was erg aan de tijd, om een nieuwe internetpresentatie te maken.", zegt Hans van Doorn, eigenaar van Memodes.
"Begonnen werd met urnenmuren en columbaria. Op verzoek van de klant vindt er gedurig een aanvulling op de activiteiten plaats, maar uitsluitend op de begraafplaats. Het programma aan diensten en producten, allemaal voor het ontwerpen, beheren en inrichten van begraafplaatsen is steeds uitgebreid. Het bijdetijds houden van informatie op papier is daarbij niet altijd mogelijk."
Bij het doorbladeren van de website vallen inderdaad de uitgebreide fotoseries op, die duiden op jarenlange ervaring. Bij ieder product is er een knop om technische gegevens te downloaden. Aan de hand van het beeldmateriaal van projecten uit Nederland, België en Duitsland kan de bezoeker zelf ideeën opdoen. De 22-jarige ervaring en expertise van Memodes is af te lezen aan de no-nonsense informatie.
"De documentatie bij onze producten en diensten is zeer uitgebreid. De klant mag van ons omvangrijke achtergrondinformatie verwachten. Om voortdurend de meest actuele versie direct ter beschikking te stellen is er een nieuwe website met downloadfuncties geconstrueerd.", vervolgt Van Doorn.

Grafkelders, nieuw in het programma.
De no-nonsense benadering van Memodes valt duidelijk in het oog in de documentatie van de nieuwe grafkelders. Zo wijst Memodes nog eens extra op de beperking van grafkelders als het gaat om snelle vertering. "Niet meegaan met de horde en een hoop poespas en onbewezen wijsheden vertellen, maar gewoon eerlijke en vaktechnische informatie verschaffen, die de begraafplaatsbeheerder echt ondersteunt. De grafkelder is niet het middel om slechte lijkvertering tegen te gaan. Daar bieden wij andere oplossingen.", benadrukt Van Doorn.
De nieuwe grafkelders zijn modulair op te bouwen tot de gewenste etagediepte. Omdat de grafkelders in onderdelen aangevoerd worden, is de bouwplaats met kleine transportmiddelen te bereiken. De begraafplaatsbeheerder is daar blij mee, omdat er geen of minder schade aan de paden en grasvelden wordt veroorzaakt. De grafkelders van Memodes zijn geschikt voor individuele toepassing, zowel als in grotere projecten. Samen met Ada Wille, Landschaps- en begraafplaatsarchitect wordt begeleid vanaf de planning tot en met het ontwerp en inrichting van het terrein. Zoals bij alle producten verzorgt Memodes desgewenst de inbouw inclusief grondwerk en infrastructuur.

FrostTap, vorstvrije kranen.
Dat er op details gelet wordt, merkt men ook bij het lezen van de technische gegevens van de FrostTap vorstvrije kranen. Deze watertappunten zijn nieuw in het programma van Memodes. Op basis van 14 jaar ervaring met vorstvrije buitenkranen is dit model ontwikkeld. De allernieuwste technische ontwikkelingen zijn toegepast in de FrostTap vorstvrije buitenkranen. Het resultaat is een onderhoudsvrij ventiel, dat zich onder de vorstgrens in de grond bevindt. Met een debiet van slechts 9 liter/min, bij een lage druk kunnen ook de senioren op de begraafplaats rustig water tappen.

Over Memodes.
De oorsprong van de Memodes is te vinden in CeKaBe bv, waar sinds 1990 de begraafplaatsactiviteiten begonnen. Vanaf 2000 zijn deze binnen Memodes voortgezet, terwijl het ontwerpen, de productie en de verkoop van urnen nog steeds binnen CeKaBe plaats vinden.
Inrichtingen voor het bijzetten van urnen, zoals urnenmuren, columbaria, urnentuinen en strooivelden behoren tot de specialismen van Memodes. In de loop van de jaren zijn daaraan toegevoegd het ontwerpen en inrichten van begraafplaatsen en begeleiding in het begraafplaatsbeheer.
Binnen het "Kenniscentrum Begraafplaatsen", waaraan Memodes, Ada Wille, Landschaps- en Begraafplaatsbeheer, Greenstepsadvies en Adviesbureau Begraafplaatsbeheer deelnemen, wordt samengewerkt in studies en onderzoek en begeleiding naar verbetering van begraafplaatsbeheer.


Voor meer informatie kunt u terecht bij:
MEMODES
Hans van Doorn
Hart van Brabantlaan 12
5038 JL Tilburg

T.: 013 – 4609 649