Vader van overleden kind houdt serie van 20 lezingen bij yarden over rouw en social media

Lowie van Gorp is vader van zes kinderen. Eén van hen, Guusje, overleed op 30 oktober 2011 op 10-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker.

Toen zij ziek werd, startte Van Gorp de weblog 'KanjerGuusje' en begon hij met twitteren over haar. Zijn weblogs bundelde hij in een boek, waarvan de opbrengst gaat naar Stichting KanjerGuusje, die de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten ondersteunt. 20 Keer is Lowie van Gorp begin 2013 te gast bij Yarden Vereniging in alle regio's, van Goes tot Groningen, en geeft hij een interactieve lezing.

Tijdens deze lezing vertelt hij over de ziekte en het uiteindelijke overlijden van zijn dochter. Een indrukwekkend verhaal, ondersteund door foto's van Guusje en zijn gezin. Vanwege het aangrijpende karakter van zijn verhaal is er na de lezing uitgebreid gelegenheid om te reageren; Van Gorp neemt dan ook ruim de tijd om mensen persoonlijk over hun ervaringen en vragen te woord te staan en zijn boek 'KanjerGuusje' te signeren.

Social media en rouw
In zijn verhaal vertelt Van Gorp ook uitgebreid over de rol die de social media hebben in zijn leven. Hij vertelt over de weblogs en tweets die hij over Guusje schrijft en de positieve kracht die hem dat geeft. Bijzonder is dat hij met deze teksten veel mensen raakt: zijn weblog is nu al meer dan 10 miljoen keren bezocht, zijn twitteraccount @lowievangorp heeft inmiddels duizenden volgers en #KanjerGuusje is al twee keer trending topic geweest (meest besproken onderwerp op Twitter). In 2011 werd hij uitgeroepen tot Twitteraar van het Jaar.

Datum en locatie
De lezingen worden georganiseerd door Yarden en vinden plaats in het hele land. Om teleurstellingen te voorkomen wordt vooraf aanmelden geadviseerd; dat kan via www.yarden.nl/agenda of het gratis telefoonnummer 0800 – 1292 (tijdens kantooruren). De toegang is gratis. De bijeenkomsten vangen aan om 19.30 uur 's-avonds en eindigen om 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar!

Yarden
Als één van de grootste uitvaartorganisaties van ons land vindt Yarden het haar maatschappelijke verantwoordelijkheid mensen te helpen met de verwerking van rouw en verlies. Daarom organiseren zij interactieve lezingen als deze, maar ook speciale herdenkingsbijeenkomsten, filmvoorstellingen in filmhuizen en TRAXX theatervoorstellingen op scholen. Surf naar www.yarden.nl/agenda voor de activiteitenagenda.